Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Kapusta Zasmażana

Milena
Obiad
19.03.2017 12:08
Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Kapusta Zasmażana

Propozycja podania może być zupełnie inna, gdyż takie kotlety pasują do wszystkiego 😉 Składniki na kotlety mielone: 3 duże ziemniaki ok 400 g mięsa mielonego (dałam mieloną łopatkę wieprzową) 3 ząbki czosnku 2 jajka zioła prowansalskie, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (można wykorzystać ziemniaki pozostałe z wczorajszego obiadu). Składniki na kapustę zasmażaną: ok 500 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego pieprz Kotlety mielone smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Najlepiej podejść na małego osiedlowego warzywniaka, z doświadczenia wiem, że tam częściej można znaleźć dobrą kapustę kiszoną. Uważajcie również, aby nie kupić kapusty kwaszonej zalanej octem i z dodatkiem konserwantów, gdyż taka występuje najczęściej w marketach. Dodajemy kapustę kiszoną i smażymy od czasu do czasu mieszając około pół godziny, aż kapusta straci swój kolor i nabierze lekko brązowego odcienia. Jest to zarazem dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostają z poprzedniego dnia. Podałam je z tradycyjną i prostą w przygotowaniu zasmażaną kapustą kiszoną. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i smażymy, aż nabierze złotego koloru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/03/kotlety-mielone-ziemniakami/