;) Ryż na mleku to danie banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a na dodatek wyjątkowo pyszne. Ryż na mleku to danie banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a na dodatek wyjątkowo pyszne. 2 szklanki mleka 1,5 % (użyłam mleka bez laktozy) 2 łyżki płynnego miodu (lub innego słodzidła) łyżka oleju kokosowego szczypta soli dodatkowo czerwone porzeczki śliwki wiórki kokosowe Przygotowanie: Użyłam czerwonych porzeczek i śliwek z mojego ogródka, ale oczywiście możecie dodać również inne ulubione owoce. Takie danie to świetna opcja na dietetyczny deser czy lekkie śniadanie. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zostawiamy ryż na małym ogniu do czasu aż wchłonie mleko i napęcznieje. Łączymy w większej misce z proszkiem budyniowym, miodem i olejem kokosowym.