Składniki: 100 g kaszy jaglanej 300 ml wody 150 g sera typu feta ok. 10 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 3 łyżeczki kaparów 1 łyżeczka soli Sos: mały ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny 4 łyżeczki oliwy z oliwek szczypta soli szczypta pieprzu szczypta suszonego chilli Sok z cytryny wymieszać z oliwą, wyciśniętym czosnkiem, chilli, solą i pieprzem. W małym garnuszku zagotować 300 ml wody z dodatkiem łyżeczki soli. Kaszę przesypać na sitko z drobnymi oczkami i dokładnie opłukać, najpierw zimną, a następnie gorącą wodą. Kaszę wymieszać z pomidorami, fetą, kaparami oraz sosem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kasza-jaglana-z-feta-i-sokiem-cytrynowym/