Ciasto: 6 jajek 150 g cukru 350 g mąki pszennej 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa twarogowa: 450 g sera twarogowego (jak do sernika) 2 jajka 1 cukier waniliowy 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej Na ciasto łyżką, równomiernie w kliku miejscach wyłożyć masę twarogową. Zwykłe ucierane ciasto, które w połączeniu z masą twarogową i owocami tworzy już nieco ciekawszą propozycję. Zmiksować z twarogiem i mąką. Formę o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dodatkowo: ok. 250 g owoców sezonowych (np. truskawek, jeżyn, malin, borówek) Owoce umyć i oszuszyć. Na koniec dodać mąkę, olej i proszek do pieczenia i miksować krótko do czasu połączenia się składników. Masę twarogową rozprowadzić łyżką na całej powierzchni ciasta. Na wierzch wyłożyć pozostałą część ciasta i rozprowadzić łyżką.