Surówka z białej kapusty

Małgorzata
Sałatki
13.03.2017 20:53
Surówka z białej kapusty

Składniki

  1. 500 g białej kapusty
  2. 1 duży por
  3. 3 łyżki koperku
  4. 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
  5. 1 łyżka majonezu
  6. 1 łyżeczka musztardy
  7. pieprz czarny
  8. sól

Przepis

  1. Kapustę białą drobno szatkujemy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora oczyszczamy i kroimy w cieniutkie półplasterki. Dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos dodajemy do surówki i mieszamy do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce.

Notes

  1. - majonez można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym
  2. - surówkę należy przygotować godzinę przed podaniem