Pulpety: 50 g kaszy jaglanej 200 g mięsa z piersi indyka 1 mała cebula 1 mała marchewka szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżka bułki tartej 1 jajko olej do smażenia Sos pomidorowy: 200 g pomidorów krojonych z puszki 200 g passaty pomidorowej 1 mały ząbek czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżka śmietany 18% Na koniec dodać łyżkę śmietany (śmietanę najpierw wymieszać w szklance z małą ilością sosu i dopiero w takiej postaci dodać do reszty sosu). Pulpeciki z mięsa z piersi indyka i kaszy jaglanej, w sosie pomidorowym. W garnku wymieszać pomidory z puszki z passatą pomidorową. Ułożyć w niej pulpety w pewnej odległości od siebie (żeby się nie sklejały). Mięso z indyka zmielić w maszynce do mielenia. W dużej misce wymieszać mięso, kaszę jaglaną, cebulę, bułkę tartą, marchewkę i jajko. W czasie kiedy pulpety się pieką, przygotować sos pomidorowy. Pulpety piec 30 minut w temperaturze 200°C.