Składniki /1 porcja: – 2 jajka – 2,5 łyżki płatków owsianych – szczypta siemienia lnianego – sól, pieprz – ¼ dużej cebuli – pół ząbka czosnku – garść świeżego szpinaku ( może być mrożony) – parmezan – łyżeczka oleju kokosowego Gdy szpinak będzie już miękki wylewamy masę jajeczną na patelnię i smażymy omlet kilka minut z jednej strony następnie przewracamy i ok. 1,5 minuty smażymy na drugiej stronie. Do podania opcjonalnie: Kilka pomidorków koktajlowych, biały twarożek i liście świeżego szpinaku Przygotowanie: Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego. W miseczce mieszamy jajka z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym oraz ok. łyżką startego parmezanu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/omlet-ze-szpinakiem/