Panna cotta na mleku kokosowym

Desery
06.12.2019 9:29
Panna cotta na mleku kokosowym

Składniki/4 porcje: – 400 mleczka kokosowego – 1 laska wanilii – 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu – 4 łyżeczki żelatyny w proszku lub 4 listki – ok. 100 g malin (świeżych lub mrożonych) – 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu – kilka borówekamerykańskich do dekoracji Przygotowanie: Żelatynę zalewamy wodą ilością tylko do pokrycia. Masę przelewamy do silikonowych foremek ( u mnie wysokie na muffinki) i wstawiamy do lodówki, aż stężeje. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyjmujemy ziarenka i dodajemy je do mleka. Dodajemy ksylitol lub erytrytol i gotujemy, aż maliny się rozpadną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/desery/panna-cotta-na-mleku-kokosowym/