Składniki na ok. 15 szt.: – 500 dkg mąki tortowej – 100 ml letniej wody – 2-3 jajka – 100 g cukru – szcz ypta soli – 100 g masła – 20 g świeżych drożdży Nadzienie: – krem czekoladowy np. OVOMALTINE lub 200 g gorzkiej czekolady , 200 ml śmietanki 18 % i 50 g masła Kruszonka – 40 g cukru – 50 g masła – 80 g mąki Przygotowanie: Następnie do połączonej mąki dodaj jajka, droższe oraz 100 g masła i podsypując co jakiś czas mąką wyrabiaj ciasto. Dzielimy ciasto na 14-15 małych części do środka dajemy ok. pół łyżeczki kremu czekoladowego i formujemy kulki, które umieszczamy w przygotowanych foremkach. W tym czasie przygotuj foremki ( mogą być na muffinki u mnie małe ramekiny ceramiczne). Łączymy drożdże z wodą i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce. Ulep kulę i odstaw w ciepłe miejsce na 30-40 minut.