Składniki /3 porcje: – ok. 15 śliwek węgierek lub innych – 50 g masła – 100 g mąki pełnoziarnistej – 50 g cukru + cukier do posypania owoców – cynamon (opcjonalnie) – lody waniliowe (opcjonalnie) Przygotowanie: Śliwki umyj i wypestkuj. Po tym czasie powinny powstać charakterystyczne grudki z ciasta którymi posypujemy owoce przygotowane w miseczkach (u mnie małe ramekiny srednica 10 cm) i posypujemy cynamonem. Pyszny i szybki deser na bazie śliwek i kruszonki – czyli crumble śliwkowe. Jeżeli z masy nie powstała kruszonka, wstawiamy ciasto na 30 minut do lodówki. Kto z Was lubi zapiekane owoce pod klasyczną kruszonką zapraszam po przepis !
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/crumble-sliwkowe/