Składniki: 1 woreczek ryżu (100 g) 2 łyżki masła 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru 1/2 opakowania cukru waniliowego (ok. 8 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego szczypta soli 1,5 kg średnio słodkich jabłek cukier puder i cynamon do posypania Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości. Na ryżu ułożyć rozdrobnione kawałki masła (ok. 1 łyżki). Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka wyraźnie zmiękną. Prosty sposób na słodkie danie z wykorzystaniem ryżu. Wystarczy woreczek ugotowanego ryżu, kilka jabłek i budyń waniliowy 🙂 Po wyjęciu z piekarnika odczekać ok. 10 minut przed pokrojeniem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/ryz-zapiekany-z-jablkami-i-budyniem/