Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej ok. 500 g truskawek lub malin (świeżych lub mrożonych) Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń (proszek budyniowy). Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi oczkami na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blachę o wymiarach około 32 x 20 cm. Ciasto: 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek masło do wysmarowania i bułka tarta do wysypania formy Pokrojone w kostkę masło zagnieść z pozostałymi składnikami i podzielić na dwie części (około 3/4 i 1/4). Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce (jeśli są mrożone, nie trzeba ich wcześniej rozmrażać). Używam truskawek lub malin, ale podobno równie smaczne jest z borówkami.