Składniki: 1 średni brokuł (ok. 500 g) 5 jajek 2 łyżki bułki tartej 80 g łagodnego żółtego sera 100 g sera typu feta szczypta soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów Obtaczać je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Jest to kolejny pomysł na szybki, bezmięsny obiad 🙂 Z przepisu wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Przy pomocy ubijaka do ziemniaków dokładnie rozdrobnić ugotowanego brokuła oraz jajka na twardo. Dodać sól, pieprz, drobno starty żółty ser, surowe jajko, rozdrobnioną fetę i bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kotlety-brokulowe/