Szakszuka z fetą i bazylią

Śniadania
11.03.2017 10:07
Szakszuka z fetą i bazylią

Składniki na 1 porcję 2 jajka 200 g krojonych pomidorów z puszki lub 2 duże, świeże pomidory szczypta soli 1/2 małej cebuli 1 gruby plaster fety 1/2 ząbka czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano kilka liści świeżej bazylii olej do smażenia Na patelnię dodać drobno pokrojone świeże pomidory lub krojone pomidory z puszki. Przepis na klasyczną szakszukę z kminem rzymskim (kuminem) możecie znaleźć tutaj. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Najłatwiej jeść je prosto z patelni, z dodatkiem ulubionego pieczywa. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je najpierw sparzyć, obrać ze skóry i drobno pokroić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/szakszuka-z-feta-i-bazylia/