Do wykonania tego dania potrzebujemy większej liczby skorupek niż jaj na twardo, dlatego polecam zbierać skorupki przy okazji użycia jajek na twardo do innych potraw. Składniki: 4 jajka na twardo skorupki z 5 jajek pęczek szczypiorku 150 g pieczarek 2 łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia łyżka masła bułka tarta W przypadku kiedy chcecie podać jajka następnego dnia, po wyjęciu z lodówki, najlepiej najpierw podgrzać je chwilę w mikrofalówce, a dopiero później podsmażyć na patelni. Jajka smażę na maśle, na patelni, dzięki czemu mają chrupiący wierzch. Pieczarki usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Jajka na twardo i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Jajka po ugotowaniu pokroić ostrym nożem na pół. To od jakiegoś czasu moja ulubiona potrawa na wielkanocne śniadanie.