Kotlety z siekanej wątróbki wieprzowej

Jolanta
Obiad
09.03.2017 9:19
Kotlety z siekanej wątróbki wieprzowej

Polecam też inne nasze przepisy z wątróbką: – wieprzowa wątróbka w sosie z majerankiem – wątróbka pieczona z jabłkami i śliwkami – Wątróbka drobiowa w sosie chili –Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami – Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać – Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich – Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Gotowe kotlety z wątróbki podajemy z ulubioną surówką tym razem podałam do kotletów surówkę z selera z orzechami. Składniki na 12 siekanych kotletów z wątróbki wieprzowej: 500 g wątroby wieprzowej 250 ml mleka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżka majeranku 1 Kotlety z wątróbki wieprzowej to jeden z pomysłów na jej wykorzystanie i polubienie. Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzany tłuszcz nakładamy dużą łyżką okrągłe porcje wątróbki i smażymy podobnie jak placki ziemniaczane na rumiano z obu stron. Wątróbkę jadamy z Piotrem bardzo chętnie, zresztą tak jak inne podroby, ale wiemy że są osoby, której jej nie tkną, tak jak moje dziecko, który wręcz jej nienawidzi, natomiast pasztet uwielbia. Najlepiej smakują na ciepło, wprost z patelni z surówką i np. ziemniakami. Cebulę obieramy z łupin i drobno siekamy, to samo robimy z ząbkami czosnku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/kotlety-watrobki-wieprzowej/