Surówka z selera naciowego i papryki

Anna
Sałatki
07.03.2017 8:05
Surówka z selera naciowego i papryki

Sos do surówki: - 1 łyżka musztardy (u mnie sarepska) - 1 łyżka soku z cytryny - 1/2 łyżeczki miodu naturalnego - 2 łyżki oliwy - 3 - 4 łyżki jogurtu greckiego Przygotowanie: - Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie pióra i oprószyć odrobiną soli. Składniki: - 4 łodygi selera naciowego - 1 papryka czerwona - 1 jabłko - 1 cebula szalotka - 1 łyżka soku z cytryny - sól i pieprz do smaku Uwielbiam takie surówki za to, że nie wymagają zbyt dużo czasu, aby je przygotować, zawsze smakują i po ich zjedzeniu nie mam wyrzutów sumienia, że za dużo zjadłam. Składniki na taką surówkę są dostępne o każdej porze roku, ja ją jednak polecam szczególnie w szare jesienne i zimowe dni, gdy najbardziej brakuje nam witamin i kolorów. - Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w niezbyt duże słupki, oprószyć odrobiną soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/02/surowka-z-selera-naciowego-i-papryki.html