Przypominają nieco farsz do pierogów ruskich 😉 Składniki: 250 g półtłustego sera twarogowego 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej tortowej + do obtoczenia 1 mała cebula 1 mały ząbek czosnku szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć z obu stron na średnim ogniu, na rozgrzanym na patelni oleju. Na pewno będę jeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. W razie gdyby nie dało się z nich formować kotletów, należy dodać nieco więcej mąki. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kotleciki-twarogowe/