Składniki: - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki cukru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki kakao (zamiast kakao można dodać 3 łyżki budyniu bez cukru, będzie jasne i lżejsze) - 3 łyżki mleka - 1 łyżka jogurtu greckiego - 3 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne) Trudno mi było uwierzyć, że ciasto z mikrofali może być smaczne, zanim sama go nie zrobiłam. - Wyjąć z mikrofali, chwilę odczekać (po wyjęciu ciasto ciągle się piecze i nie wolno go jeść). W smaku przypomina murzynek, a może bardziej ciasto z mlecznej kanapki dostępnej w sklepach. - Podawać polane odrobiną czekolady, z bitą śmietaną lub z ulubionym dżemem. Ciasto w 5 minut z mikrofali Obserwować, gdy ciasto urośnie trzymać w mikrofali jeszcze chwilę (1 minutę).