Paszteciki z kapustą i pieczarkami

Przekąski
02.03.2017 17:24
Paszteciki z kapustą i pieczarkami

Gotować kilka godzin (ok. 3-4 godzin aż kapusta będzie miękka) na małym ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju (najpierw cebulę, potem dodać pieczarki). Ciasto uformować w kulę i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do czasu podwojenia objętości (ok. 45 minut). Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C (piekłam w trzech partiach). Pokroić w poprzek na paszteciki (ok. 3 cm). Ciasto dzielić na części i każdą wałkować w kształt prostokąta (podsypywać mąką). Ciasto zwinąć w rulon zaczynając od dłuższego boku. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto: Drożdże, cukier i sól rozpuścić w ciepłym (nie gorącym!) mleku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/paszteciki-z-kapusta-i-pieczarkami/