Sernik na kruchym spodzie z malinami

Ciasta
02.03.2017 17:49
Sernik na kruchym spodzie z malinami

Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka aromatu waniliowego Kruche ciasto: 230 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 5 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Dodatkowo: 300 g malin + 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła do wysmarowania tortownicy cukier puder do posypania Kruche ciasto: Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać nią ciasto. Delikatny, jedwabisty sernik z mieszanki sera twarogowego i mascarpone, z zatopionymi malinami. Uformować w kształt kuli i odstawić pod przykryciem na ok. godzinę do lodówki. Masa jest płynna, więc maliny i starte ciasto częściowo się w niej zanurzają. Ciasto podzielić na dwie części (ok. 3/4 i 1/4). Masło pokroić na mniejsze kawałki i zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Maliny obtoczyć w mące i wysypać na masę serową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/sernik-na-kruchym-spodzie-z-malinami/