Pieczeń wołowa

Anna
Obiad
02.03.2017 16:57
Pieczeń wołowa

Polecamy również inne nasze przepisy na dania główne Składniki: 800 g łopatki wołowej 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka rozmarynu i majeranku 1 łyżka szałwii Liście laurowe Cząber Sól, pieprz Następnie na to kładziemy podsmażony kawałek mięsa, a na to pozostałą część ziół. Pozostałe mięso i sos z patelni wylewamy również na wołowinę. Jeżeli kupimy świeżą wołowinę najlepiej żeby poleżała 3 dni jeszcze w naszej lodówce. Na początku mięso nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do małej miseczki dodajemy rozmaryn, majeranek, szałwię, liście laurowe, cząber oraz mielony pieprz. Na środek przygotowanej folii wysypujemy część ziół.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/pieczen-wolowa/