Składniki na tortownicę 18 cm Na ciasto: 150 g mąki pszennej 1 całe jajko 4 łyżki cukru 60 g masła 1 łyżka śmietany 18 lub 12 % Masa: 1 budyń śmietankowy bez cukru ( może być tez waniliowy ) 400 ml mleka 5 łyżek kaszy manny 4 łyżki cukru około 170 ml śmietany 18 % 1 całe jajko 4 połówki brzoskwiń np. z puszki 1. Odstawiamy do przestygnięcia (aby nie utworzył się kożuch, na wierzchu masy kładziemy folie spożywczą tak aby dotykała masy) 3. Ciasto pieczemy w 180 stopniach najpierw bez termoobiegu przez około 30 minut, a następnie z włączonym termoobiegiem ostatnie 20-25 minut. Składniki na cisto zagnieść i schować do lodówki na około 30 minut. Z reszty ciasta wałkujemy placek z którego wykrawamy paski i układamy na cieście tworząc kratkę. 2. 300 ml mleka gotujemy razem z cukrem natomiast w 100 ml mieszamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodajemy najpierw kasze mannę mieszamy, a następnie dodajemy budyń i gotujemy do zgęstnienia. W tym czasie wałkujemy i wyklejamy blaszkę ciastem dość wysoko prawie pod sam rant, pozostałe ciasto zostawiamy sobie do dekoracji.