Składniki: na około 12 pralinek 100 g kaszy jaglanej 1/2 tabliczki białej czekolady wiórki kokosowe łyżka płynnego miodu/drobnego cukru 2 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym* 2 łyżki dowolnej mąki/skrobi łyżeczka oleju kokosowego blanszowane migdały (opcjonalnie) *możecie z powodzeniem zastąpić płatkami jaglanymi, w ilości ok. 60 g Rafaello z kaszy jaglanej Nie ma chyba lepszego pomysłu na zimowy podwieczorek niż te śliczne, śnieżne kulki, a właściwie pralinki o nazwie Rafaello.. prawdziwe niebo w gębie! Do masy dodałam również nieco odżywki białkowej (waniliowy smak), ale możecie zastąpić ją drobnymi płatkami jaglanymi i dodać więcej miodu bądź cukru.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniaellie.blogspot.com/2017/02/rafaello-z-kaszy-jaglanej.html