Inspiracja Książka Potrawy z ziemniaków Składniki: 1 kg ziemniaków około 400 g kiełbasy czosnkowej 2 średnie cebule 2 łyzki masła klarowanego 1,5 bulionu mięsnego 3/4 szklanki wina czerwonego wytrawnego sól pieprz Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną drobno, dodać kiełbasę i smażyć około 3 minut, a następnie dodać ziemniaki , wlać wino i bulion. Jeśli nie macie pomysłów na szybkie i smaczne dania to zapraszam do zakładki DANIA JEDNOGARNKOWE. Na talerzu posypać natką pietruszki. garnek galicyjski z ziemniakami
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/02/garnek-galicyjski-z-ziemniakami.html