- Czas gotowania: 7 min
Składniki
250 g sera żółtego typu gouda
150 g szynki w plasterkach
1 sztuka czerwonej papryki
1 sztuka żółtej papryki
200 gram serka topionego
szczypiorek
Przepis
Ser żółty wykładamy na blachę do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach 24x28 cm. Wykładając plastry sera należy je lekko nakładać na siebie, aby utworzyły jedną spójną warstwę bez żadnych przerw.
Tak przygotowany ser zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 5-7 minut. Po upieczeniu odstawiamy całość do ostygnięcia.
W międzyczasie szynkę oraz papryki kromy w drobną kostkę. Tak przygotowane składniki łączymy z serkiem topionym oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.
Naszą masę dokładnie rozsmarowujemy na całej powierzchni sera żółtego i zwijamy w rulon.
Tak przygotowaną roladę odstawiamy na minimum dwie godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki od razu pokroić na plasterki. Smacznego