Rolada serowa

Ewelina
Przekąski
31.01.2017 20:06
Rolada serowa
  • Czas gotowania: 7 min

Składniki

250 g sera żółtego typu gouda

150 g szynki w plasterkach

1 sztuka czerwonej papryki

1 sztuka żółtej papryki

200 gram serka topionego

szczypiorek

Przepis

Ser żółty wykładamy na blachę do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach 24x28 cm. Wykładając plastry sera należy je lekko nakładać na siebie, aby utworzyły jedną spójną warstwę bez żadnych przerw.

Zdjęcie Rolada serowa #1

Zdjęcie Rolada serowa #2

Tak przygotowany ser zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 5-7 minut. Po upieczeniu odstawiamy całość do ostygnięcia.

Zdjęcie Rolada serowa #3

W międzyczasie szynkę oraz papryki kromy w drobną kostkę. Tak przygotowane składniki łączymy z serkiem topionym oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcie Rolada serowa #4

Zdjęcie Rolada serowa #5Naszą masę dokładnie rozsmarowujemy na całej powierzchni sera żółtego i zwijamy w rulon.

Zdjęcie Rolada serowa #6

Zdjęcie Rolada serowa #7

Zdjęcie Rolada serowa #8

Zdjęcie Rolada serowa #9

Tak przygotowaną roladę odstawiamy na minimum dwie godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki od razu pokroić na plasterki. Smacznego

Zdjęcie Rolada serowa #10

Zdjęcie Rolada serowa #11

Zdjęcie Rolada serowa #12