Składniki
300 g szynki konserwowej
200 gram serka naturalnego homogenizowanego
3 sztuki ogórków konserwowych
7 pieczarek marynowanych
pietruszka
3 łyżki majonezu
1 łyżka żelatyny (rozpuszczona w ciepłej wodzie, następnie ostudzona)
sól
pieprz
Przepis
W misce łączymy ze sobą serek naturalny, drobno pokrojonego ogórka konserwowego oraz pieczarki marynowane. Do tak przygotowanych składników dodajemy posiekaną pietruszkę.
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #1](/media/thumbnail/85/29/8529f0751310dcff063d40a7c485ef8d.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #2](/media/thumbnail/7f/39/7f39243076877f4e5fc5403af84d1e39.jpg)
Całość dokładnie mieszamy. Do naszego farszu dodajemy również 3 łyżki majonezu, pieprz, sól oraz 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Żelatynę należy rozpuścić w ciepłej wodzie następnie odczekać, aż całość wystygnie. Tak połączone składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #3](/media/thumbnail/38/1a/381a34eb4b8562156b9b4773298fd09d.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #4](/media/thumbnail/9a/e2/9ae2d88d0ca7f1c5f096ed06d771a0ea.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #5](/media/thumbnail/ba/00/ba00384fd711146abf1977334260e9de.jpg)
Na rozwiniętą folię spożywczą wykładamy pojedyncze plastry szynki konserwowej, tak aby ich brzegi nakładały się na siebie. Na szynkę wykładamy farsz następnie zwijamy w rulon i owijamy dokładnie folią spożywczą.
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #6](/media/thumbnail/58/d8/58d83d9cfec0041d0427adb635c4c02b.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #7](/media/thumbnail/03/f6/03f69b4f73cd179c6e354c52c5bae97c.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #8](/media/thumbnail/d6/74/d6749002814c9162aa41dd7cafd10dfa.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #9](/media/thumbnail/11/e7/11e715d30cdc6f9db07f23c557b1cce6.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #10](/media/thumbnail/e7/b9/e7b96597da7d0a5cdb4ac4eb9882a347.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #11](/media/thumbnail/5e/c2/5ec2d0b929329deca124881cff740682.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #12](/media/thumbnail/c8/7f/c87fc3fc227b93f86b1cc97ea68ff5fa.jpg)
Tak przygotowaną roladę wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny.
Po wyjęciu z lodówki roladę kroimy na kawałki o szerokości 2-3 centymetrów.
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #13](/media/thumbnail/e9/d7/e9d73c67cf1eb3a3fabc7826fdfede12.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #14](/media/thumbnail/b5/f5/b5f55583dc20e02d04f4578bccef953d.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #15](/media/thumbnail/68/b3/68b37d69ccfca57d2003059f3d96bbc6.jpg)
Pojedyncze roladki wykładamy na talerz i dekorujemy świeżymi warzywami.
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #16](/media/thumbnail/ea/86/ea8694a3a9aff08ce7e863b9b19f3af4.jpg)
![Zdjęcie Roladki z szynki z serkiem naturalnym #17](/media/thumbnail/d1/51/d151ab87c8fe46f3ff5349bc7f103f91.jpg)
Smacznego!