Składniki
300 g szynki konserwowej
200 gram serka naturalnego homogenizowanego
3 sztuki ogórków konserwowych
7 pieczarek marynowanych
pietruszka
3 łyżki majonezu
1 łyżka żelatyny (rozpuszczona w ciepłej wodzie, następnie ostudzona)
sól
pieprz
Przepis
W misce łączymy ze sobą serek naturalny, drobno pokrojonego ogórka konserwowego oraz pieczarki marynowane. Do tak przygotowanych składników dodajemy posiekaną pietruszkę.
Całość dokładnie mieszamy. Do naszego farszu dodajemy również 3 łyżki majonezu, pieprz, sól oraz 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Żelatynę należy rozpuścić w ciepłej wodzie następnie odczekać, aż całość wystygnie. Tak połączone składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Na rozwiniętą folię spożywczą wykładamy pojedyncze plastry szynki konserwowej, tak aby ich brzegi nakładały się na siebie. Na szynkę wykładamy farsz następnie zwijamy w rulon i owijamy dokładnie folią spożywczą.
Tak przygotowaną roladę wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny.
Po wyjęciu z lodówki roladę kroimy na kawałki o szerokości 2-3 centymetrów.
Pojedyncze roladki wykładamy na talerz i dekorujemy świeżymi warzywami.
Smacznego!