Składniki: 3/4 szklanki kaszy kuskus 1 puszka fasoli (ja użyłam czarnej) 4 suszone pomidory z zalewy pół opakowania sera feta pół czerwonej papryki pół małej czerwonej cebuli 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz (przepis na 3 porcje) Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad kaszę, przykrywamy talerzem, odstawiamy na 5 minut, po tym czasie kaszę mieszamy widelcem. Podobne przepisy: Kuskus z papryką, cukinią i fetą Sałatka z kuskusem, papryką i granatem Paprykę, cebulę i pomidory kroimy w kostkę, fetę kruszymy, wszystko dodajemy do kaszy, dokładamy resztę składników i dokładnie mieszamy. Sałatka z burakami, kuskusem i fetą Soczewica z pieczonymi burakami