Tortilla z bobem i chorizo

Obiad
14.01.2017 21:23
Tortilla z bobem i chorizo

Ponadto świetnie smakuje na zimno, więc jeśli jakimś cudem coś zostanie, bez problemu możemy zabrać na drugi dzień do pracy czy szkoły. To też świetny czas na mrożenie bobu - podgotowany świetnie się przechowuje i jeśli tylko macie miejsce w zamrażarce spokojnie poleży przez zimę. W wersji dla odważnych można teraz patelnię przykryć pokrywką lub dużym talerzem i przerzucić tortillę na drugą stronę. Ugotowane ziemniaki kroję w plastry i układam na rozgrzanym oleju na patelni. Po pierwsze wszystkie składniki możemy przygotować sobie wcześniej (ugotować ziemniaki i bób), co znacznie skróci czas oczekiwania na obiad. Reszcie polewam wstawić patelnię do rozgrzanego do 200 st C piekarnika i zapiec około 10-15 minut (można włączyć pod koniec funkcję grill). Na wierzchu układam pokrojonego w plastry pomidora. Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie prawie do miękkości (mogą pozostać lekko twarde).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2016/07/ziemniaczana-tortilla-z-bobem-i-chorizo.html