Cynamonowy rwaniec - 2 i 3/4 szkl mąki pszennej - 20 g świeżych drożdży - 50 g masła - 1/4 szkl cukru - 1/2 szkl mleka - 2 jajka - cukier waniliowy Ciasto wyjmuję na stolnicę i rozwałkowuję na szerokość blaszki, w której będzie się piekło. W dużej misce łączę mąkę z cukrem i cukrem waniliowym. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i układam w niej pionowo kwadraty z ciasta. Układam je jeden na drugim i kroję w kwadraty. Kiedy ciasto podwoi objętość przygotowuję cynamon - mieszam go z cukrem i rozpuszczonym masłem. Dodatkowo: - 1/2 szkl cukru - łyżka cynamonu - 50 g masła I bardzo dobrze, przecież jest stworzone do dzielenia się nim z bliskimi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://straszniesmaczne.blogspot.com/2019/04/cynamonowy-rwaniec.html