Zapiekanki z chleba żytniego

Anna
Przekąski
14.01.2017 16:23
Zapiekanki z chleba żytniego

Są świetne, gdyż do ich przygotowania zazwyczaj wyczyszczam lodówkę oraz zużywam czerstwy (2 dniowy) chleb, którego już nikt nie chce jeść ;) Składniki: - chleb żytnio-pszenny (mąka żytnia min. 80%) lub innego który macie pod ręką, - ser mozarella, - szynka, - kilka pieczarek, - oliwki, - papryka, - cebula czerwona, - majonez, - ketchup. Na karnawałowe przekąski idealnie sprawdzać się będą szybkie zapiekanki z chleba żytnio-pszennego. Pieczemy w piekarniku ok. 180C (góra-dół na wyższej półce) do chwili, aż ser się stopi. Zapiekanki możecie zrobić z jakichkolwiek składników, które macie pod ręką. Wykonanie: Wszystko kroimy na paski/plastry czy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2017/01/zapiekanki-z-chleba-zytniego.html