Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą

Ewelina
Zapiekanki
06.01.2017 18:15
Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą
  • Czas gotowania: 40 min

Składniki

  • 700 gram grzybów
  • 400 gram boczku wędzonego
  • 700 gram kapusty kiszonej
  • 1 kilogram ugotowanych ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • parmezan 
  • pietruszka

Przepis

Grzyby doprawiamy i podsmażamy na patelni.

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #1 Na osobnej patelni podsmażamy boczek oraz kapustę kiszoną.

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #2

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #3 Do naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażoną kiszoną kapustę, grzyby oraz ugotowane i potłuczone ziemniaki.

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #4

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #5

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #6

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #7 Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #8

Zdjęcie Ziemniaczana zapiekanka z grzybami i kiszoną kapustą #9