Warto pamiętać, że buraki to źródło składników mineralnych takich jak: magnez, fosfor, żelazo, mangan, miedz, potas i cynk oraz witamin: kwasu foliowego, witaminy C, B2 i B6 a dodatkowo, także źródło błonnika pokarmowego, fitosteroli roślinnych i przeciwutleniaczy. Burak ćwikłowy - jedna,średnia sztuka. Ząbki czosnku - 3 sztuki Gotowana ciecierzyca - 1,5 szklanki Sok z połówki cytryny Świeży rozmaryn Oliwa z oliwek - 3 łyżki. Skraplamy oliwą i pieczemy w piekarniku przez 20 minut, w temperaturze 180 stopni. Dodajemy dwie łyżki oliwy, sok z cytryny. Wiec zaryzykuj takie połączenie i wypróbuj hummus z burakiem!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://fit-kolezanka.blogspot.com/2017/01/hummus-z-burakami.html