Zapiekanka makaronowa

Martyna
Obiad
04.01.2017 18:53
Zapiekanka makaronowa
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 3 szklanki grubego makaronu np świderki
  • 500 gram pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • 130 g śmietany 18 %
  • 150 g startego sera żółtego
  • sól,pieperz
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • Olej
  • Zioła prowansalskie

Przepis

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Szynkę oraz paparyki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Pieczarki pociąć na kawałki i zrumienić na tłuszczu.Składniki wymieszać z makaronem i posypać solą oraz pieprzem.Dołożyć posiekany szczypiorek.Całośc przełożyć do formy żaroodpornej.Śmietanę rozkłócić z jajkami .Doprawić ziołami prowansalskimi,solą oraz pieprzem.Zapiekankę polać sosem i posypać serem.Piec ok.20 min w temp.200C.Oprószyć natką.