Składniki Ilość: 2 porcje 2 garści szpinaku baby 100 g wędzonego łososia 1 owoc kaki 1/2 zielonego ogórka 1/2 granatu garść orzechów włoskich 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny sól, pieprz do smaku Przygotowanie Szpinak umyć i osuszyć. ;) A do sałatki oprócz szpinaku, który stanowił bazę, rybki w postaci łososia oraz nadających całości koloru pestek granatu, wpadł również słodki owoc kaki, zielony ogórek oraz orzechy włoskie, by było co chrupać. W szklance wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Tak się rozleniwiłam przez to wolne, że nie mogę się na niczym skupić. Zmusiłam się jednak i dziś przygotowałam na obiad tak fajną sałatkę, że od razu dzisiaj Wam ją pokazuję. Połówkę granatu podzielić na mniejsze kawałki i wyjmować z niego łyżeczką pestki. Można w plasterki, paseczki, kostkę albo nawet powycinać np. kształt gwiazdek foremkami do pierniczków ;) Świetnie wyglądają różnorodne kształty! W ogóle odkryłam ostatnio, że bardzo cieszy mnie dekorowanie wszelkich owsianek jak i właśnie sałatek. Następnie w dowolnej kolejności wykładamy łososia, ogórka oraz kaki. Czy Wy też tak macie, że po Świętach, Sylwestrze czy innych kilkudniowych spotkaniach, ciężko Wam powrócić do normalnego trybu życia? Ostatnio na Instagramie wybiło mi tysiąc obserwujących, za co oczywiście bardzo dziękuję!