Składniki ciasto 500 g mąki 200 g cukru 200 g margaryny 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka masa 300 g orzechów włoskich 100 g cukru 80 g masła 2 łyżki miodu budyń 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki masła 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1. Sodę rozpuszczamy w mleku. Ciasto idealne na święta ale również na inne okazje. Posiekane orzechy z cukrem, miodem i masłem smażymy na patelni przez 5 minut. Każdą część wałkujemy na cienki placek o wymiarach 25 x 40 cm. 3. Tak powstały, gorący budyń wylewamy na ciasto bez dodatków. 2. Dzielimy na pół. Dodajemy do mąki razem z pozostałymi składnikami. Obie pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Równomiernie rozkładamy na jednej części ciasta.