Pasta z wędzonej makreli z kaparami

Małgorzata
Śniadania
04.12.2016 12:52
Pasta z wędzonej makreli z kaparami

Składniki

  1. 1 wędzona makrela
  2. 2 jajka
  3. 2 łyżeczki kaparów
  4. 1/2 pęczka szczypiorku
  5. 1 łyżeczka soku z cytryny
  6. 1 łyżka majonezu
  7. 1 łyżka jogurtu naturalnego
  8. 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  9. pieprz kolorowy
  10. sól

Przepis

Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości. Kapary i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki pasty dokładnie ze sobą. Dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy. Pastę wstawiamy do lodówki, aby się chłodziła. Podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami.