Pasta z makreli na ostro

Tobiasz
Śniadania
14.05.2015 22:25
Pasta z makreli na ostro
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

Pasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego zapachu i sprawimy że pasta będzie wyrazista w smaku. Najważniejsze to kupienie dobrej makreli - nie przesolonej i prawdziwie wędzonej, kolejnym ważnym składnikiem jest cebula - to ona niweluje różnorakie posmaki. Użyjemy też ostrej musztardy rosyjskiej i większej ilości pieprzu czarnego. W mojej paście dodaje czosnek niedźwiedzi ale nie jest on obowiązkowy :). Polecam tą zdrową pastę na razowy chleb do pracy czy też na kolację :)

Przepis

Składniki dla ok. 4 osób

Czas przygotowania: 15 minut