Składniki - Pieczarki 250g (lub suszone grzyby 100g) - Cebula 2 średniej wielkości - Jabłko 1 jabłko - Kapusta kiszona 600g - Oliwa z oliwek - Sól do smaku - Pieprz do smaku - Kminek do smaku - Cukier 1 łyżeczka - Białe wino pół szklanki - Woda 50ml - Suszona żurawina 100g Wykonanie: - Pieczarki pokroić na kawałki (ja miałam małe pieczarki, które pokroiłam na połówki). Po ok. 5 minutach dodać wino oraz żurawinę, przykryć patelnię pokrywką i dusić kapustę przez ok. 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. - Na patelnię z cebulą i pieczarkami dolać troszkę oliwy, dodać kapustę i jabłko, podsmażyć przez 2-3 minuty. - Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, podsmażyć do zbrązowienia. Następnie zwiększyć płomień, wrzucić pieczarki (na dużym ogniu przypieką się i nie puszą tak bardzo wody).