: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka W rondelku zagotować wodę z masłem. Na dolną część ciastka z rękawa cukierniczego, strzykawką wycisnąć bitą śmietanę, w środku umieścić szyję, przykryć skrzydełkami. Prosty przepis na ciasto parzone, inaczej ptysiowe w wersji jeziora łabędziego z nadzieniem kawowym 🙂 Pyszne, polecam! BITA ŚMIETANA: 600 ml śmietany kremówki 36%, koniecznie schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 łyżki kawy rozpuszczalnej Po upieczeniu upieczone ciastka wystudzić, przekroić wzdłuż, a następnie górę korpusu przekroić na 2 części, by powstały skrzydła. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać ciasto w formie łezki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://puredelicacy.wordpress.com/2016/11/09/labedzie-z-ciasta-parzonego-z-bita-smietana/