🙂 BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Od razu obtaczamy je w wiórkach kokosowych SMACZNEGO 🙂 przepis na biszkopt – wzięłam że strony mojewypieki.com Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły ( zaleca się wymieszanie masy szpatułką, ponieważ jest to metoda najbezpieczniejsza). Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 35 – 40 minut . Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Wrzucamy do miski po jednym biszkopcie i staramy się go w całości pokryć czekoladą. Z jednej porcji dużego biszkoptu (średnica 26cm) wychodzi około 40 średnich lamingtonów.