FIT brownie z gruszkami (bezglutenowe)

Wiktoria Eulalia
Fit
27.09.2016 17:33
FIT  brownie z gruszkami (bezglutenowe)

Bezglutenowe brownie z gruszkami B rownie Składniki: 100 g kaszy jaglanej 50 g mąki ryżowej 5 czubatych łyżek naturalnego kakao (ok. 60 g) 100 g oleju kokosowego 100 g trzcinowego cukru 3 jajka 2 gruszki szczypta soli dwie szczypty chilli Przygotowanie: Na poprawę nastroju, na zastrzyk energii, czy na zwyczajną chęć zaspokojenia słodyczowego apetytu - czekolada dobra na wszystko. Są w nim same zdrowe składniki, jak np. olej kokosowy, kasza jaglana, naturalne kakao... i do tego smakuje jak najprawdziwsza czekolada! Brownie pieczemy przez ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni C do tzw. ,,suchego patyczka. Kaszę jaglaną prażymy w garnuszku, zalewamy ok. 1,5 szklanki wody i zagotowujemy. Miksujemy jaja dodając stopniowo cukier i resztę składników - mąkę ryżową, kaszę jaglaną, kakao i roztopiony olej kokosowy. W moim wykonaniu na dodatek zdrowe i całkiem dietetyczne. ;)Coś w tylu tegoz tą różnicą, że ulepszone i o wieeeeele smaczniejsze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.com/2016/09/bezglutenowe-brownie-z-gruszkami.html