Pudding ryżowy na mleku migdałowym

Wiktoria Eulalia
Śniadania
03.10.2018 17:30
Pudding ryżowy na mleku migdałowym

🍁 ✩✩✩ ✩✩✩ Lekki ryżowy pudding w towarzystwie figi, żurawiny i nektarynki to idealny pomysł na rozpoczęcie dnia (lub jego słodkie zwieńczenie). Zaczęłam studia na kierunku, który wyznaczyłam sobie już na samym początku szkoły średniej. Składniki: - 50 g ryżu basmati (przed ugotowaniem) - 1/2 szklanki mleka migdałowego - słodzidło do smaku (ksylitol) - owoce do podania (figa, nektarynka, żurawina) - szczypta soli +łyżeczka miodu (opcjonalnie) Póki co próbuję odnaleźć się w nowym środowisku, poznać miasto, poczuć jego klimat i wyszukać swoje ulubione miejsca. Koniecznie z ryżem basmati - jest lekki i łatwy do zblendowania na aksamitny pudding.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniaellie.blogspot.com/2018/10/pudding-ryzowy-na-mleku-migdaowym.html