3 porcje jedna porcja dostarcza średnio: 263 kalorii / 5,5 g białka / 14 g tłuszczu / 28,6 g węgli - kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) - mleczko kokosowe light - 1/2 puszki (200 ml) - awokado dojrzałe - 1/2 sztuki - świeża mięta - kilka listków - odrobina soku z cytryny/limonki - słodzidło do smaku - ok. 10 tabletek - owoce do dekoracji Budyń z kaszy jaglanej i awokado10:54 Kremowy, wegański budyń z kokosową nutką. Odstawić na chwilę do przestygnięcia, następnie dodać awokado i miętę, zblendować na gładki budyń. Kaszę jaglaną przepłukać kilka razy, ugotować w wodzie do miękkości, dodać mleczko kokosowe i przemieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kuchniaellie.pl/2020/06/budyn-z-kaszy-jaglanej-i-awokado.html