Pulpety z kaszy jaglanej z sosem pomidorowym

Edyta
Obiad
27.09.2016 16:45
Pulpety z kaszy jaglanej z sosem pomidorowym

😉 Pulpety z kaszy jaglanej z sosem pomidorowym Składniki: (Dla dwóch osób) 1 szklanka kaszy jaglanej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, pomidor, fasolka szparagowa, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka masła, 1,5 szklanki bulionu, bazylia, sól, pieprz. Kasza jaglana zagościła na moim stole dość niedawno, ale za to na pewno zostanie ze mną na długo. Jest dobra na słodko jak i na słono, do deserów i jako dodatek do dań. Kojarzyły mi się z niedobrym gulaszem ze szkolnej stołówki, z którego wyjadałam tylko ogórki. Dzisiaj za to przedstawiam Wam przepis z kaszą jaglaną w roli głównej – w postaci zgrabnych pulpetów. Sos przekładamy na talerze i kładziemy na górę nasze pulpety. Rozgrzewamy na patelni masło i smażymy na niej pomidora. Kaszę łączymy z cebulą, czosnkiem i natką i formujemy z niej pulpety. 🙂 Na ten przepis natknęłam się jakiś czas temu, trochę go ulepszyłam i pokochałam. Uraz do kasz trochę pozostał, ale przecież jest ich taki wybór, że aż żal nie spróbować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/gotowanie-pulpety-z-kaszy-jaglanej/