Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny

Marta
Przekąski
27.09.2016 9:31
Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

2 jajka
duże liście botwiny
anchois – 2 płaty
wywar warzywny (z 1 kostki)
pieprz
sezam biały do posypania
Remulada duńska (najlepsza Folwark bo ma kawalki warzyw) – 3 duże czubate łyżki

Przepis

Jajka ugotować na twardo. Anchois opłukać w zimnej wodzie, osuszyć. Liście botwiny umyć, osuszyć, odciąć grube łodygi.

Jajka, anchois oraz remuladę duńską utrzeć na gładką masę. Doprawić pieprzem.

Liście botwiny sparzyć w gorącym wywarze. Na liściach ułożyć masę. Zawinąć jak gołąbki.

Posypać sezamem. Podawać schłodzone.