No może żeby ktoś nam je przygotował i potem pozmywał, ale nie może być za pięknie 😉 Curry z dynią przygotowane jest w jednym garnku w ciągu niecałej godziny, nie trzeba przy nim za dużo robić, wystarczy dodać składniki i raz na jakiś czas zamieszać. Jednego dnia z ryżem i jogurtem naturalnym, a drugiego z chlebkami naan ( z tego przepisu) i humusem (trochę się zdziwiłam, jak dobrze wszystko do siebie pasowało). Najlepiej się nada soczewica zielona, której nie trzeba moczyć, a czas gotowania w wodzie to ok. 30 minut. Uwaga a propos soczewicy Czerwona gotuje się najkrócej (ok. 15 minut w wodzie) i nie wymaga moczenia. Curry z dynią, soczewicą i kapustą musi być jednym z najbardziej jesiennych dań na świecie. Soczewica brązowa gotuje się najdłużej i warto ją moczyć co najmniej 3 godziny, dlatego tą odmianę lepiej wstępnie ugotować przed dodaniem do garnka.