Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Martyna
Śniadania
13.08.2016 12:19
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki:– 4 ugotowane na twardo jajka – pęczek rzodkiewki – pęczek szczypiorku – 1-2 łyżki jogurtu naturalnego – pół łyżeczki musztardy – sól, pieprz, ulubione zioła *opcjonalnie: pół łyżki majonezu (np. z serka wiejskiego), szczypta kurkumy (by mieć jajka bardziej wiejskie niż miejskie :)) Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do rondelka z wodą i od momentu zagotowania się wody odliczamy 8 minut, następnie szybko zalewamy je zimną wodą). U siebie w domu, staram się, żeby kanapki nie były nudne, żeby nie były na okrągło tylko z serem, czy szynką. Wydaje mi się, że każdy z nas lubi świeże, domowe pasty na kanapkę, a po sklepowe odpowiedniki sięga w ostateczności.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/pasta-jajeczna-rzodkiewka-szczypiorkiem/