Kokosanki

Jacek
Desery
13.08.2016 18:15
Kokosanki

Składniki: 50 g masła lub margaryny 200 g wiórków kokosowych 90 g cukru 16 g (1 opakowanie) cukru waniliowego 2-3 białka szczypta soli 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Masło (margarynę) rozpuścić w rondelku, dodać cukier, cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Robi się je bez dodatku mąki pszennej, z samych białek, wiórków, cukru i masła (margaryny). Do piany dodawać powoli ostudzone wiórki kokosowe i delikatnie połączyć składniki, mieszając je łyżką. Do białek dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywną pianę. Na koniec dodać czubatą łyżeczkę maki ziemniaczanej i jeszcze chwilę miksować. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut, aż ciastka ładnie się zarumienią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniajackaplacka.blogspot.com/2016/08/kokosanki.html