Drukuj 5 from 2 votes Porcje: 40 Autor: Małgorzata Hert Składniki 240 g mąki pszennej 150 g zmielonego twarogu * 60 g cukru 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 płaska łyżeczka sody Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy! Ważne, aby nie były większe, gdyż pączki nie upieką się w środku. Dodatkowo 3 łyżki cukru pudru olej do smażenia Przygotowanie Mąkę mieszamy z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym. Idealne na Tłusty Czwartek – dzień, w którym pączki nie mają kalorii. Kiedy osiągnie odpowiednią temperaturę i będzie gorący, zmniejszamy ogień i smażymy pączki na złoto - brązowy kolor. Odnośniki * dobrze sprawdzi się tu twaróg sernikowy Uwagi dodatkowe do ciasta można dodać ulubiony aromat lub skórkę pomarańczową Tylko tego dnia smakują tak wyjątkowo... wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe! Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przygotowanie ich zajmuje tylko kilka chwil, jedzenie nie wiele dłużej.